Succesinbeeld
Image default
Marketing

Led gevelreclame voor uw bedrijfspand

Led gevelreclame is de oplossing om uw bedrijfspand of winkel te onderscheiden  van andere panden. Met name als u in een druk winkelgebied zit of als uw bedrijfspand aan een drukke weg  gevestigd is dan heeft dit zeker een meerwaarde.

Vergunning led gevelreclame

Let er op dat het in veel gemeentes verplicht is om een vergunning te hebben. Deze zal u dus moeten aanvragen. Elke gemeente stelt weer zijn eigen eisen en soms is er iets over vermeld in de APV van de gemeente. 

Tips voor in uw vergunningsaanvraag.

Beschrijf hoe u lichthinder voorkomt. Geeft duidelijk aan dat u er elk moment van de dag voor zorgt dat het led scherm niet te fel staat. Dit kan bijvoorbeeld door een lichtsensor te gebruiken.

Beschrijf hoe u de LED gevelreclame gaat gebruiken

Geef duidelijk aan wat u gaat vertonen op het led scherm. LED gevelreclame is geschikt om dynamische content te vertonen maar geef ook duidelijk aan dat u dat gaat minimaliseren om passerend verkeer niet te veel af te leiden. In een winkelgebied is dit natuurlijk weer een ander verhaal.

Beschrijf de  locatie en montage van het LED scherm

Zorg dat u goed beschrijft hoe u de led gevelreclame gaat monteren en wat de exacte locatie is. Een klein verschil in positie kan al heel veel verschil betekenen van wat voor invloed zo’n scherm op de omgeving heeft.

Wet- en regelgeving

Omdat led schermen met bewegende beelden vrij nieuw zijn zijn niet alle gemeenten er bekend mee. Hierdoor kan het zijn dat gemeenten moeilijk doen. Dan is het goed om de gemeente te helpen door een gedegen en uitgebreide  aanvraag te doen waar alle aspecten in voorkomen waardoor kans op overlast is uitgesloten.

Meer tips over de aanvraag van een vergunning voor led gevelreclame vind u op de website van LEDDISPLAYEXPERT BV