Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

Geen schimmel in de badkamer

De badkamer is een plek waar je je zelf schoon wilt maken. Jezelf wassen kan niet op een plek waar schimmels ontstaan. Je wilt het dus voorkomen. Dit kan met de volgende tips in dit artikel. Voorkomen is beter dan genezen, dus doe dat dan ook via deze handige tips.

Het eerste wat je wilt hebben is een waterdichte badkamer. Ventilatie is uiteraard wel belangrijk, maar je wilt een waterdichte badkamer zodat er niets kan ontsnappen. Vochtige ruimtes waar de warme vochtige lucht kan ontsnappen zorgt voor condens wat kan resulteren in schimmels. Je kunt dus beter een waterdichte badkamer hebben met een ventilatieschacht. Vermijd daar ook gips en kalk voor als je de badkamer stukadoort.

Als je schimmels wilt voorkomen is het handig om een professional voor hulp te vragen. Je moet niet allerlei anti schimmel producten aanschaffen die onwijs duur zijn. zij hebben meestal de beste tips. Controleer wel of de isolatie goed is geregeld. Als er vaak schimmels ontstaat is het in de meeste gevallen de schuld van de slechte isolatie. Zorg er ook voor dat er geen wasmachine in de badkamer staat. Dit zorgt voor extra vocht in de lucht wat schimmels kan betekenen. Let goed op de voegen badkamer. Deze zijn het meest vatbaar voor schimmels door de laag die er op zit. Zorg na elke douchebeurt er voor dat je de meest vochtige tegels droog maakt. Dit kan met een doek of trekker. Dit helpt erg veel tegen schimmels. De tegels schoonmaken kan een flinke klus zijn. Echter als je direct na het douchen de tegels droog of schoon maakt bespaart je dit schrobben en de voegen schoonmaken. Dit is namelijk een flink klusje als je veel kleine badkamer tegels hebt. Als je net hebt gedouchet is het handig om niet direct de deur open te zetten. De warme lucht zal dan snel naar andere plekken gaan, waardoor er de kans is op schimmels op die plekken.

https://www.voegxpert.nl/