Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Bekende vrachtwagenchauffeurs

Soms zijn alleen de vrachtwagenchauffeurs op de weg, de enige die de stilte doorbreken. Het lijkt een heel anoniem beroep, waarbij je ook goed alleen moet kunnen zijn. Lijkt het jou mooi om op een vrachtwagen te rijden? Niet vreemd, want het kan ook een prachtig beroep zijn, vooral als je van een bepaalde vrijheid houdt. Er zijn trouwens best wat bekende vrachtwagenchauffeurs. Ken jij ze allemaal?

William de Zeeuw

William de Zeeuw is een internationale vrachtwagenchauffeur die bekend is op YouTube. Hij heeft zelf 28.4000 abonnees. Best aardig voor een vrachtwagenchauffeur toch? Hij geeft je via YouTube een indruk van zijn werk als internationaal vrachtwagenchauffeur. Er zijn ontzettend veel video’s door hem geplaatst, waarbij de meeste video’s zeker zo’n 4.000 views hebben.

James Bond

Ja onze held Sean Connery heeft vele gaven. Zo heeft hij niet alleen de legendarische James Bond gespeeld. Hij heeft ook vrachtwagens gereden. Deze man is sowieso bijzonder veelzijdig. Zo heeft hij onder ander gewerkt als strandwacht, arbeider en als toneelassistent.

Angelica Larsson

Deze aantrekkelijke dame is voor velen, de mooiste vrachtwagenchauffeur op de wereld. Ook zij doet het goed op YouTube. Ze heeft daar inmiddels (2021) 313.000 abonnees. Daarbij worden de video’s van haar elke keer weer goed bekeken. Het aantal views varieert van ongeveer 145.000 views voor een recente video van een week geleden tot 2,1 views voor een video van ongeveer een jaar geleden. Een zeer populaire dame dus!

Henk Wijngaard

Wie kent niet het liedje ‘Met de vlam in de pijp’? Een zanger die zijn verleden als vrachtwagenchauffeur niet onder stoelen of banken steekt. Er zijn nog veel meer liedjes van hem die refereren naar zijn liefde voor de vrachtwagen. Zo zong hij onder andere de liedjes: Kilometervreters, autobaankoorts en blij dat ik rij.

Code 95

Wil jij ook in het rijtje komen van bekende vrachtwagenchauffeurs? Dan moet je in ieder geval een C1 rijbewijs halen met code 95. Code 95 houdt bij rijbewijs C1 in, dat je bevoegd bent om beroepsmatig een vrachtwagen te besturen die valt binnen de voorwaarden van een C1 bewijs. Natuurlijk is het daarbij van belang om ook code 95 te blijven verlengen, door middel van nascholing.

https://eurotransportcollege.com/nascholing-code-95/