Succesinbeeld
Image default
Financieel

Begrijp het fundamentele verschil tussen creditcard en betaalkaarten

Met creditcards kunt u uw aankopen zonder contant geld betalen. Creditcards bieden krediet of lening waarmee u aankopen kunt doen en het bedrag later kunt terugbetalen. Als u niet in staat bent om te betalen, moet u het volledige saldo betalen en wordt er rente in rekening gebracht over het verschuldigde bedrag.

Wat is een laadpas?

Charge Card werkt als een Credit Card, maar zonder de mogelijkheid om de helft te betalen. U kunt de rekening van uw laadpas ook volledig betalen op de vervaldatum. Laadkaarten bieden meestal geen ‘niet vooraf ingestelde’ bestedingslimiet. Een ‘niet vooraf ingestelde’ limiet betekent dat u bent goedgekeurd op basis van uw uitgavenpatroon, kredietwaardigheid, financiële gegevens en uw accountgeschiedenis.

Manieren om een creditcard of betaalpas te gebruiken?

Als het gaat om het gebruik van creditcards of betaalkaarten, werken ze meestal hetzelfde voor elke eindgebruiker. Hieronder staan twee scenario’s voor het gebruik van deze kaarten: online en offline werken.

Hoe kunt u uw kaarten online gebruiken?

  1. Terwijl u een online transactie uitvoert, moet u doorgaan met betalen en de betalingswijze als een creditcard kiezen en uw kaart selecteren voor de laatste betaling

  2. U hebt ook om uw 15-cijferige kaartnummer, naam van de kaarthouder, vervaldatum van de kaart samen met het CVV te verstrekken.

  3. Na het invoeren van alle bovenstaande gegevens en door te gaan, stuurt de bank een OTP door naar uw geregistreerde telefoon. Geef die OTP op, en als het correct is, keurt de bank de transactie goed.

  4. Als uw transactie is voltooid. Ten slotte ontvangt u op uw geregistreerde telefoon een bericht over de transactiegegevens op uw kaart.

Verschil tussen creditcards en betaalkaarten

Creditcards zijn een van de tegenwoordig in de volksmond financiële producten van particulieren over de hele wereld. Creditcards zijn dus producten waarmee u geld kunt krijgen tegen een ‘kredietlijn’ en dat u elke maand hetzelfde kunt terugbetalen, met een bepaalde rente. Creditcards zijn een zegen voor particulieren, omdat het u in staat stelt om al uw favoriete diensten en producten te kopen en tegelijkertijd te betalen voor termijnen. Individuen zullen echter ook opmerken dat er een bepaalde limiet is voor het bedrag dat ze kunnen uitgeven.

Terwijl een betaalkaart anders is wanneer u als klant producten kunt kopen, maar ze geen schade zullen berokkenen aan een Kredietlijn. Ook kunt u het bedrag niet in termijnen terugbetalen maar wel in één keer terugbetalen, het gehele bedrag. In tegenstelling tot creditcards hebben betaalkaarten geen toepasselijke rentetarieven en dat zal u niet opleggen. Klanten met een laadpas hebben een aantal aanbiedingen en voordelen.

Laadkaarten in Nederland worden voornamelijk als creditcard gebruikt omdat de meeste mensen niet op de hoogte zijn van dit concept. Met uw kaarten kunt u uw betalingen uitstellen. Veel mensen zullen het bedrag ook binnen een bepaalde termijn moeten terugbetalen of er wordt een vooraf bepaalde boete opgelegd.

Ondanks dergelijke overeenkomsten zijn deze kaarten echter niet hetzelfde. Daarom worden hieronder enkele van de belangrijkste verschillen tussen de twee genoemd.

De rentetarieven zijn alleen van toepassing op creditcards. Gewoonlijk wordt het berekend als een jaarlijks percentage en wordt bepaald door het type creditcard dat de klant heeft gebruikt, zoals reiskaarten, dinerkaarten, enzovoort. Er zijn echter veel rentetarieven die niet van toepassing zijn op Chargecards. Omdat het saldo niet maandelijks wordt overgedragen en er zeker geen krediet als zodanig wordt aangeboden.

Ongeacht de rentetarieven, moet u uw saldo vóór de vervaldatum afbetalen . De meeste mensen moeten ook uw minimale saldo betalen, ook het kan financieel schadelijk zijn, ook deze tegoeden zullen zich blijven ophopen, wat later resulteert in een enorme stapel schulden. Bovendien heeft het een nadelige invloed op de CIBIL-score van het individu.

Kredietlimiet

Creditcards hebben ook een limiet die aan u wordt opgelegd, die wordt bepaald op basis van uw vereisten en uw credit score en rating. Er zijn andere factoren die bepalen of iemand in aanmerking komt voor een kaart. Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw creditcards, dient u deze zorgvuldig te gebruiken. Zolang u echter een bedrag gebruikt dat binnen de opgelegde kredietlimiet valt en het bedrag dat u elke maand hebt betaald boven het minimumbedrag ligt, zal uw kredietscore behoorlijk hoog zijn.

Op de aan de andere kant heb je geen enkele vorm van beperkingen of limieten op je laadkaarten. Er is misschien geen krediet bij betrokken, vooral als het gaat om betaalkaarten. Ook is er mogelijk geen krediet bij betrokken als het gaat om Charge-kaarten. Zo kunt u uw Chargecards gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over kredietlimieten. Er is ook een hoge boete die u mogelijk moet betalen als u het verschuldigde bedrag niet terugbetaalt, wat individuen aanmoedigt om het bedrag zo snel mogelijk terug te betalen. Houd er ook rekening mee dat het goede gebruik van uw betaalkaarten zal resulteren in een hogere kredietscore.

Saldo op de kaarten

Tegoeden op creditcards resulteren elke maand. Afhankelijk van het type creditcard dat u aanschaft en uw gebruik, variëren de toepasselijke rentetarieven. Deze toepassingen omvatten voorschotten in contanten, saldooverdrachten enzovoort. U moet weten dat er ook een rentetarief in rekening wordt gebracht over het uitstaande saldo op uw creditcard.

Als het gaat om Chargecards, wordt het openstaande saldo rechtstreeks van uw bankrekening betaald en velen kiezen voor deze route om te voorkomen dat u een fors rentebedrag betaalt.

Kaartkosten

Sommige kaarten hebben geen jaarlijkse vergoeding, maar andere wel. Er wordt echter rente in rekening gebracht op creditcards voor voorschotten in contanten, saldooverdracht, enzovoort.

Laadkaarten bieden kaarthouders ook tal van voordelen, maar er worden kosten in rekening gebracht. een jaarlijkse vergoeding

Beide kaarten hebben uw eigen voor- en nadelen. Uw gebruik bepaalt zowel uw tarief als de behoeften van de klant. Bij het aanschaffen van een van beide kaarten moeten aanvragers uw behoeften en behoeften begrijpen en alleen kiezen voor die kaarten die ze zullen gebruiken en die voordelig voor hen zijn.

Creditcards versus betaalkaarten

Functie Creditcard-laadkaart heeft een ‘vooraf ingestelde’ kredietlimiet Ja Nee Is gedeeltelijke betaling toegestaan Ja Nee Kosten Rente Ja Nee Jaarlijkse vergoeding Ja Ja Beïnvloedt uw kredietscore Ja Ja Kosten Kosten voor late betaling Ja Ja

Voor- en nadelen van laadpassen

Laadkaarten zijn niet gebruikelijk, maar ze hebben voordelen die het de moeite waard maken om naar te kijken. De voordelen zijn ook als volgt:

Motivatie om uw volledige saldo af te betalen

Over het algemeen is het gebruikelijk om het saldo op uw traditionele creditcards elke maand af te betalen, maar hoe er worden geen hoge kosten voor te late betaling in rekening gebracht, zelfs als u dat niet doet. Laadkaarten zullen altijd motiveren om verantwoord om te gaan met krediet.

Minder dragen van schulden

Als u laadpassen gebruikt zoals u bedoeld bent, krijgt u de flexibiliteit om met krediet te betalen zonder de nadelen van het dragen van schulden.

Geen vaste limiet

De beste voordelen zijn dat betaalkaarten u geen gespecificeerde kredietlimiet geven, hoewel u niet in staat zult zijn om te besteden een onbeperkt bedrag. Voordat u een grote aankoop kunt doen, moet u bij uw uitgever nagaan hoeveel koopkracht u krijgt op basis van uw financiële geschiedenis. Ook de manier waarop u uw laadpas kunt gebruiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw transactie kan worden geweigerd. Betaal je niet op tijd terug dan kunt u gekort worden op mogelijkheden, zo is dan bijvoorbeeld investering in zonnepanelen lening niet mogelijk.

Nadelen, dat moet ook worden opgemerkt;

Minder flexibiliteit om te balanceren

Wanneer u een grote aankoop liever in termijnen betaalt. Het dragen van een saldo kan duurder zijn en dat is wanneer het opladen van de kaart ook een last kan zijn

Voorzichtig met volgen en uitgeven

Aangezien u mogelijk uw volledige saldo maandelijks moet afbetalen, is het het is absoluut noodzakelijk dat u als laadkaartgebruiker kennis neemt van uw uitgaven en ervoor zorgt dat u uw rekening kunt betalen. Tracking en budgettering zijn in ieder geval ook goede praktijken, maar het is een noodzaak als het gaat om betaalkaarten. Kies je bijvoorbeeld voor 600 euro snel lenen? Houdt er dan rekening mee dat je alles kosten inclusief rente op tijd kunt terugbetalen om hogere kosten te voorkomen.

Kinderkostenvrije kaartopties

Traditionele creditcards zijn er in veel verschillende soorten , omdat ze beloningskaarten bevatten die gericht zijn op frequente reizigers, fijnproevers en degenen die het meest uitgeven aan benzine en boodschappen. Veel traditionele creditcards hoeven ook geen jaarlijkse kosten te zijn. Laadkaarten brengen echter doorgaans ook jaarlijkse kosten in rekening. Uw beloningen kunnen geweldig zijn, maar u moet ervoor zorgen dat u de kaart voldoende gebruikt om de betaling te rationaliseren.

 

https://www.leningenhypotheek.com/investeren-in-vastgoed/