Succesinbeeld
Image default
Boeken en Tijdschriften

Het belang van een PDF als je een boek uitgeven wilt

Stel, je hebt besloten om zelf je eigen boek uit te geven. Ten eerste dienen we je te feliciteren met deze dappere keuze. Het is ontzettend stoer om zonder hulp van een uitgever een boek te publiceren. Hierdoor zijn er enkele werkzaamheden die je nu zelf dient uit te voeren (promotie en verkoop bijvoorbeeld), maar alle winst is 100% voor jou. Het hoeft dus zeker geen windeieren te leggen om je boek zelf uit te geven. Echter ben jij dus ook verantwoordelijk voor alle facetten die bij een boek uitgeven om de hoek komen kijken. Ook een boek laten drukken, kortom. Wat moet je hierbij in het oog houden?

Een boek laten drukken is makkelijker dan ooit

Wist je dat het makkelijker dan ooit is om een boek zelf uit te geven? Ten eerste zijn er diverse webshops bij wie het heel simpel is om een boek te koop te plaatsen. Webshops zoals Bol.com (en Amazon internationaal) maken het mogelijk. Met een account bij deze sites kun je beginnen. Maar ook het laten drukken van een boek is simpeler dan ooit. Tegenwoordig zijn er namelijk online drukkerijen. Je hoeft niet meer naar een fysieke winkel te reizen. Voortaan doe je het gewoon simpel en snel vanuit je luie stoel. Binnen drie stappen heb je al een boek (of boeken) besteld. Je ontvangt deze vrij snel, vaak al binnen enkele werkdagen. Daarnaast heb je vaak de optie om binnen 24 uur een bestelling geleverd te krijgen, in het geval van spoed. De gedrukte boeken zijn van een hoge kwaliteit. Je krijgt waar voor je geld.

Je boek uploaden: PDF is van levensbelang

Al eerder werd aangestipt dat er veelal drie stappen zijn voordat je jouw gedrukte boek kunt bestellen. Bij de eerste stap zul je jouw boek moeten uploaden. Vaak kan dit alleen in PDF bestand. Nu denk je misschien: maar ik heb mijn boek in Word geschreven, wat moet ik nu doen? Geen probleem, er zijn genoeg oplossingen te vinden. Online zijn er diverse programma’s te vinden die tekstbestanden naar PDF converteren. Ook als er afbeeldingen in de tekst staan, is een bestand naar PDF te converteren. Het is wel van belang dat je deze stap onderneemt, want PDF is het enige formaat dat online drukkerijen accepteren.

Keuzes qua afwerking

Nadat je jouw PDF bestand hebt geüpload, heb je een aantal keuzes te maken qua afwerking van je boek. Ten eerste dien je het type papier te kiezen waarop het boek gedrukt wordt. Qua kaft heb je de keuze tussen hard of zacht. Hard beschermt beter, maar zacht leest fijner voor de lezer. Tevens kun je kiezen uit drie formaten (met elk hun eigen keuzes onderling): klein, gemiddeld of groot. Genoeg keuzes om te maken als je jouw eigen boek gaat uitgeven, kortom!