Succesinbeeld
Image default
Zakelijk

Wat zijn dé populairste zakelijke auto's van 2023?

Het rijden van een zakelijke auto kan heel voordelig zijn:

  • Zakelijk en privé gescheiden houden is een eitje. In principe mag je niet in een een auto van de zaak rijden voor privé doeleinden. En met een zakelijke auto hoef je niet meer in je eigen auto te rijden en te klungelen met reiskostenvergoeding.

  • Je kan vaak een iets luxere auto kopen, omdat je baas mee financiert.

  • Wil je geen zakelijke auto aanschaffen? Dan kun je hem ook leasen (oftewel: huren). Dat kan soms voordeliger zijn dan kopen.

  • Er zitten verschillende financiële voordelen aan het zakelijk rijden: denk bijvoorbeeld aan goedkopere autoverzekeringen voor zakelijke bolides. Ook kun je de aanschafkosten van de auto aftrekken van de belastingen.

 

Redenen genoeg om zakelijk te gaan rijden dus. Maar kun je beter elektrisch rijden of kiezen voor een benzine of dieselauto? En wat is dé top 4 populairste zakelijke auto’s van 2023? In dit artikel vertellen we het.

 

Elektrisch rijden of niet?

 

Maar wat is nu beter als zakelijke bolide? Elektrische auto’s of toch auto’s die rijden op benzine of diesel? Qua uitstoot (zo’n 4x lager!!) is een elektrische auto beter dan een benzine of diesel auto. Er komen echter nog andere zaken kijken bij het elektrisch rijden: neem je bijvoorbeeld een laadpaal aan huis of gebruik je openbare laadpalen? Bovendien ontkom je ook niet aan een laadpas. Bij de traditionele zakelijke brandstof auto’s heb je geen laadpaal nodig, maar wel een tankpas.

Het zal niet heel veel uitmaken welke keuze je maakt. Het gaat erom dat je kiest waar jij je het beste bij voelt. Als werknemer, maar ook als werkgever. En als dat rijden is in elektrische auto’s, dan is dat zo.

 

Top 4

 

Nu wil je natuurlijk weten wat dé populairste zakelijke auto van 2023 is. Hieronder hebben wij een top 4 voor je samengesteld:

  • 1. Volkswagen Polo. Deze auto is heel sportief en ruim. De prijs-kwaliteitsverhouding is goed. Als je deze auto least, rij je hem al vanaf € 135,00 per maand.

  • 2. Tesla model 3. Deze auto heeft een 15 inch touchscreen dashboard. Er zit weinig onderhoud aan de auto en op de touchscreen krijg je een melding als er iets moet gebeuren. Upgrades worden op afstand uitgevoerd.

  • 3. Volkswagen Golf. Deze wagen heeft een goede wegligging en rijdt heel sportief. En als je ook privé rijdt, is het een fijne gezinsauto.

  • 4. Volkswagen Caddy is een compacte bestelbus voor kleine zakelijke klussen. Heel geschikt voor de startende ondernemer. Leasen doe je al vanaf € 150,00 per maand.