Succesinbeeld
Image default
Aanbiedingen

Waar moet ik als transportbedrijf op letten in Duitsland?

De Nederlandse regels zijn voor de meeste bedrijven wel duidelijk op het gebied van transport, maar hoe zit dat als je de grens overgaat. Elk land heeft zo haar eigen regels op het gebied van transport en vervoer. Zo mag je op de Duitse autobahn zo hard rijden als je wil, maar in Nederland moeten we ons aan een bepaalde snelheid houden. Zo zijn er ook regels waar je rekening mee moet houden in de transportsector. Hieronder volgen een aantal wetten en regels rondom de transportsector in Duitsland.

Op bepaalde dagen mag er niet gereden worden

Er zijn bepaalde dagen waar in Duitsland niet gereden mag worden als jouw vrachtwagen meer dan 7,5 ton weegt. Dit rijverbod geldt op zon- en officiële feestdagen van middernacht tot 22:00 ’s avonds. Er bestaat een uitzondering voor deze regel, bij het vervoeren van etenswaren welke kunnen bederven hoeft hier geen rekening mee gehouden te worden. In de vakantieperiode kan er ook een rijverbod ingesteld worden voor sommige rijkswegen en op delen van de autobahn. Dit verbod kan soms enkele dagen duren of verdeeld worden over een paar dagen. Soms is er een mogelijk om ontheffing aan te vragen op dit verbod.

Parkeren

Tijdens het parkeren van vrachtwagens zijn er ook regels waarop gelet dient te worden. Dit geldt alleen bij het parkeren in de bebouwde kom op zon- en officiële feestdagen. Dit verbod loopt van 22:00 ’s avonds tot 06:00 ’s ochtends. Dit verbod is alleen geldig binnen de bebouwde kom, dit betekend dat er buiten de bebouwde kom gewoon op ze- en feestdagen geparkeerd mag worden.

Wil je iets laten transporteren naar Duitsland?

Ben je van plan om binnenkort iets te transporteren naar Duitsland? En heb je geen zin in alle regels welke hierbij komen kijken? Kijk dan eens voor een transportbedrijf naar Duitsland welke deze reizen vaker hebben uitgevoerd. Je hoeft alleen de goederen af te leveren en het bezorgadres op te geven aan de chauffeur, daarna wordt alles voor je geregeld. Op deze manier weet je zeker dat je goederen op een goede wijze aankomen en je geen regels of wetten overtreed.

https://www.melislogistics.nl/