Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Tips voor het zoeken van een stage

Ben jij op zoek naar een stage maar heb jij nog niet jouw droomplek gevonden? Dan ben je niet de enige. Veel studenten vinden het lastig om een geschikte stage te vinden. Je moet eindeloos scrollen en vaak lang wachten op reactie om alsnog te horen dat er toch geen stageplek is. Wil jij tips voor het vinden van een stage? Lees dan snel verder.

Start op tijd met zoeken

Een stage zoeken kan een tijdrovende klus zijn, zeker als je dit op het laatste moment doet. Tevens levert het je dan ook veel stress op. De meest belangrijke en waardevolle tip is dan ook: start op tijd met het zoeken van een stage. Begin zo’n 13 tot 15 weken voor je moet starten al met het zoeken van een stage. Je moet vaak veel brieven sturen en telefoontjes plegen, voordat je aangenomen wordt. Voor populaire stages, zoals stages op de Zuidas of bij mediabedrijven in Hilversum, is de kans kleiner dat je aangenomen wordt. Zorg er dan ook altijd voor dat je in verschillende sectoren en gebieden sollicitaties hebt lopen.

LinkedIn

De meest toegankelijke en makkelijke manier om jouw werkende netwerk te bereiken, is LinkedIn. Bedrijven plaatsen vaak ‘stagiair gezocht’ online, wanneer ze actief op zoek zijn naar één of meerdere stagiairs. Je kan je stage vinden door bedrijven te volgen die jij interessant vindt en waar jij jezelf stage ziet lopen of werken. Ook kun je zelf een bijdrage plaatsen. Deze bijdrage kan interessant gevonden worden (hetzelfde als een ‘like’ op Facebook) of gedeeld worden. Zo bereik jij veel mensen uit jouw netwerk. Belangrijk is wel dat je veel mensen op LinkedIn toevoegt die in dezelfde sector werken of studeren. Zij kunnen dan jouw bijdrage weer verspreiden binnen hun netwerk. LinkedIn werkt goed om veel weergaves op je bericht te krijgen.

Stagebemiddelaars

Vaak heeft iedere opleiding een afdeling waar je terecht kan voor een stageplek. Zij hebben samenwerkingen met verschillende bedrijven uit de regio die stagiairs zoeken. Hier kun je altijd navragen of zij nog plekken beschikbaar hebben. Ook instanties zoals Integrand Studentennetwerk kunnen jou goed helpen met het vinden van een stage. Op bijvoorbeeld de website van Integrand vind je veel stages, onderverdeeld in regio, sector, opleidingsniveau, etc.

Al met al zijn er verschillende opties om jouw droomstage te vinden. Waar wacht je nog op?!

https://www.integrand.nl/vacatures/stages