Succesinbeeld
Image default
Banen en opleidingen

Maak elke dag het verschil met een dynamische gemeentebaan

Wil je graag aan de slag in een mooie functie bij de gemeente? Het feit dat er meer dan 500.000 mensen werkzaam zijn in de publieke sector en hier met veel plezier werken, is al een solide reden om te kiezen voor een baan bij de gemeente. Bovendien zijn er talloze interessante vacatures te vinden bij gemeenten, met aantrekkelijke opdrachtgevers zoals het prijswinnende detacheringsbureau Joinuz. Of je nu op zoek bent naar een grote of kleine gemeente, of een specifieke sector zoals overheid, jeugdzorg, welzijnsstichtingen of maatschappelijke organisaties, er is voor ieder wat wils.  Werken in een gemeentebaan via Joinuz betekent functies in alle geledingen en op ieder niveau Sta jij ook te popelen om aan de slag te gaan bij een gemeente? Bij Succesinbeeld willen we je graag inspireren met diverse goede redenen.

Een steentje bijdragen aan de maatschappij

Voor de meeste mensen die bij een gemeente werken, is het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Of je nu werkt als jeugdconsulent, schuldhulpverlener of gedragswetenschapper, in jouw functie kun je daadwerkelijk mensen helpen. Wat is er mooier dan het kunnen maken van een verschil met je werk? Als dit je aanspreekt, dan is werken bij een gemeente zeker iets voor jou. Gemeenten bieden een breed scala aan vacatures, van werkvoorbereider en klantmanager tot woonconsulent. Als gevolg van hun omvangrijke organisatie zijn gemeenten regelmatig op zoek naar geschikte kandidaten met diverse opleidingen, kennis en expertise. Dit betekent dat er volop mooie kansen zijn in de publieke sector, zowel parttime als fulltime, die voor jou beschikbaar zijn.

Waarom is werken bij de gemeente een goed idee? 

• Je toont maatschappelijke betrokkenheid; 

• Je hebt keuze uit tal van verschillende functies;

• De mogelijkheid om je te laten detacheren;

• Werknemers bij gemeenten zijn gelukkiger dan gemiddeld; 

• Je hebt volop ontwikkel- en groeimogelijkheden;

• Je hebt leuke collega’s;

• Er wordt goed voor je gezorgd. 

Ruimte om jezelf te ontwikkelen

Hecht jij waarde aan de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen? Gemeenten erkennen steeds meer het belang van het vinden en behouden van de juiste mensen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke veranderingen in de publieke sector. Gemeenten zijn al lang niet meer de starre en hiërarchische organisaties waarin doorgroeien moeilijk was. Integendeel, gemeenten werken graag samen met getalenteerde en ambitieuze professionals. Dit komt mede doordat er binnen de organisatie regelmatig vacatures vrijkomen in verschillende vakgebieden en functies. Hierdoor is de kans groot dat ze jou een mooie volgende stap in je carrière kunnen bieden!

Werken als schuldhulpverlener

Een van de boeiende vacatures bij de gemeente is die van schuldhulpverlener. Professionals die dit beroep uitoefenen, benadrukken allemaal dat het meest fascinerende aspect van hun werk is dat elke dag anders is. Bovendien is het interessant dat elke gemeente een eigen werkwijze hanteert. Werken in de schuldhulpverlening is iets voor jou als je als schuldhulpverlener een kijkje wilt nemen in de verschillende werkwijzen van gemeenten en met plezier het uiterste wilt doen voor jouw klanten. Beschik jij over kennis van de sociale kaart, ervaring met Fase 1 en/of Fase 2, een relevante hbo-opleiding en minimaal twee jaar werkervaring als schuldhulpverlener? Dan ben je bij Joinuz van harte welkom om te solliciteren naar een van de interessante vacatures voor schuldhulpverlener.

Het is ook een pluspunt als je jezelf herkent in de competenties: communicatief vaardig, oplossingsgericht en besluitvaardig. In welke interessante functie ga jij binnenkort het verschil maken bij een gemeente?

 

https://www.joinuz.nl/gemeentebanen