Vroeger zag een kantoor er heel anders uit dan nu. Jaren geleden waren kantoren vaak zo sober mogelijk, grijze en witte ruimtes met bureaus erin. Ook waren er veel aparte kamertjes en iedereen had een vaste plek. Tegenwoordig bestaan deze kantoren nog steeds, maar er zijn ook veel andere soorten kantoren.

Een van de nieuwe trends is een kantoortuin. Je kent misschien dat dit kantoor helemaal vol staat met planten, maar dat is niet noodzakelijk het geval. Het idee achter een kantoortuin is dat je een grote ruimte maakt met allerlei werkplekken erin, zonder die te scheiden met muren. Dit moet er voor zorgen dat collega’s beter met elkaar kunnen communiceren. Toch blijkt dat dit niet altijd het geval is. Het nadeel is namelijk dat collega’s ook last van elkaar kunnen hebben en dus niet geconcentreerd kunnen werken.

De moderne bedrijfscultuur is ook heel erg gericht op flexibel werken en dit zie je terug in de inrichting van kantoren. Mensen hebben niet een vaste plek, maar er zijn allerlei plekken waar je met je laptop kunt gaan zitten. Veel mensen vinden dit prettig, maar ook hier zitten nadelen aan. Sommige mensen hebben er namelijk wel baat bij om een eigen plek te werken, omdat ze zich daar prettiger bij voelen. Een ander nadeel is dat je je collega’s niet zo makkelijk kunt vinden, omdat ze geen vaste plek hebben.

Zoals je leest is het niet makkelijk om een kantoor in te richten en hierbij iedereen zo goed mogelijk tevreden te houden. Als je een kantoor gaat inrichten, kan het zinvol zijn om gebruik te maken van 3d visualisatie, dit kun je onder andere doen bij WEREstudio.com. Zo kun je gemakkelijk zien hoe het eindresultaat eruit zal komen te zien. Dit kan je helpen bij het maken van bepaalde keuzes, omdat je inzicht hebt in de gevolgen daarvan.