Xantion is een ICT-bedrijf dat werkzaam is in Amersfoort en omstreken. Het motto bij Xantion is niet voor niets “ICT uit de kraan” gezien zij geloven dat ICT nét zo toegankelijk en vanzelfsprekend moet zijn als water uit de kraan. Vele mensen worden afgeschrikt door het woord ICT omdat zij zelf weinig kennis en ervaring hebben met de aspecten die komen kijken bij deze term. Xantion streeft ernaar om ICT begrijpelijk te maken voor iedereen door middel van informeel taalgebruik, creativiteit, eerlijkheid en hun praktische instelling. Geen moeilijk kletspraat of onbegrijpelijke termen of afkortingen maar gewoon een normaal, toegankelijk en gelijkwaardig gesprek of advies tussen twee mensen.

Hoe gaat een ICT-bedrijf te werk?

Om meteen de onduidelijkheid te ontbreken en de toegankelijkheid in stand te houden, lijkt het goed om eerst te bespreken wat een ICT-bedrijf in Amersfoort doet. Xantion kan gedeeltelijk of volledig het beheer van uw ICT infrastructuur overnemen. Hieronder vallen ook alle servers, switches, routers, printers en andere gekoppelde apparaten. U kunt ook altijd terecht bij Xantion voor advies. In consultancy geven zij u een eerlijk en op maat advies voor uw bedrijf – toegespitst op uw vakgebied. Zo blijft het toegankelijk én relevant. Andere services waar u bij Xantion op kunt rekenen zijn VoIP en Cloud. VoIP klinkt als een moeilijke term maar is simpel gezegd bellen via internet in plaats van via een vaste lijn of een mobiele telefoon. VoIP kan gekoppeld worden aan uw internet en uw telefoon. Op die manier bent u altijd bereikbaar waar of wanneer u wilt. De cloud houdt in dat u altijd en overal uw bestanden kunt openen, opslaan en wijzigen. Zo hoeft u nooit bang te zijn dat u per ongeluk een belangrijk bestand verwijderd of als uw device niet werkt en vergeten bent naar uw e-mail te sturen, dat u niet meer toegang heeft tot het desbetreffende bestand.

3-2-1 back-up bij Xantion

U kunt ook voor een goede back-up van uw bestanden terecht bij Xantion met de 3-2-1 back-up. De 3-2-1 regel staat voor 3 kopieën van de servers, 2 opslagmedia en 1 offsite back-up.