Succesinbeeld
Image default
Bedrijven

Heb je zonnepanelen? Lees dan deze tips!

Wil je een steentje bijdragen aan het milieu door middel van duurzame energie? Dan liggen er vast zonnepanelen op je dak. Mooi, de eerste stap is dan gezet! Eerste stap? Nadat je zonnepanelen op het dak liggen, zul je deze ook moeten onderhouden. Er zijn daarbij een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Jij wilt toch ook alles uit je zonnepanelen halen? Heb je zonnepanelen in Roermond besteld? Dan heb je deze tips vast gehoord. Zo niet, dan sommen we de tips in dit artikel voor je op.

Poetsen

Wanneer je zonnepanelen op je dak hebt laten leggen, dan liggen ze daar goed. Toch heb je er wel nog omkijken naar. Zo, is het belangrijk om je zonnepanelen regelmatig schoon te maken. Zonnepanelen kunnen behoorlijk vuil worden van onder andere vogelpoep, roet van uitlaatgassen, maar ook door zand. Is dat erg? Ja, want wanneer ze vuil zijn produceren ze een stuk minder zonne-energie. Controleer dus regelmatig of ze schoon zijn en reinig ze daarbij jaarlijks. Zonnepanelen uit Roermond worden gelegd door een bedrijf die deze ook schoonmaakt. Wanneer je ze zelf schoonmaakt moet je letten op de volgende punten:

– Maak ze schoon met een speciaal reinigingsmiddel voor zonnepanelen. Gebruik in ieder geval geen bijtend schoonmaakmiddel en schuursponsje, omdat hierdoor het glas en anti reflectiecoating beschadigd kan raken.

– Gebruik ontkalkt water of regenwater om de zonnepanelen schoon te maken.

– Reinig de zonnepanelen op een bewolkte dag, omdat dit veiliger is, aangezien de panelen heel heet kunnen worden.

Prestaties

Meten is weten, ook als het gaat over je zonnepanelen prestaties. In een monitoringstool kun je bekijken hoeveel zonne-energie je opwerkt. Wil je weten wat de zonnepanelen uit Roermond kunnen opbrengen? Op basis van factoren zoals het weer en ligging van je zonnepanelen worden verwachte opbrengsten berekend. Hiermee kun je de prestaties van jouw installatie vergelijken met de berekening die de prestatiecheck maakt.  

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-roermond/