Succesinbeeld
Image default
Business / Marketing and Advertising

De zijden sjaal is weer terug van weggeweest!

De zijden sjaal is al tientallen jaren een klassieker in de garderobe van elke vrouw – het is nu een beetje een symbool van iconische, krachtige vrouwen. Denk aan Audrey Hepburn, Grace Kelly, Jackie O en Brigitte Bardot uit de jaren ’60, tot en met koningin Elizabeth II, Elle Macpherson en zelfs Bridget Jones (in de cabrioletwagen met Hugh Grant!).

Fleurt elke saaie outfit op

Het mooie van een zijden sjaal is dat ze vaak ongelooflijk kleurrijk zijn, met mooie patronen om kleur en detail toe te voegen aan een verder relatief sobere outfit, of met patronen en kleuren die op een overhemd of jurk te veel zouden zijn en te veel zouden opvallen, maar op een sjaal is het precies goed. Ze zijn ook opvallend sentimenteel en persoonlijk. Elke sjaal van een vrouw heeft een verhaal achter de hand – van wie ze de sjaal gekocht heeft, waar ze de sjaal gedragen heeft, de outfits waar ze de sjaal mee gedragen heeft, enz. Ik denk dat er ook iets heel persoonlijks is aan het feit dat als je het om je nek draagt, de sjaal geleidelijk aan een lichte geur van je parfum zal krijgen en naar je zal gaan ruiken.

Ik ben erg blij om te zien dat op de website van Nova-zijdensjaals.nl de zijden sjaal in vele kleuren en dessins te koop is. Het iconische stuk komt weer terug en vele vrouwen dragen ze overal! Ze staan symbool voor volwassenheid, schoonheid, sentimentaliteit, glamour, positiviteit en vrouwelijkheid – waarom zou je niet iets met die reputatie als onderdeel van je outfit willen?!

Niet alleen maar om je nek

Je hoeft het ook niet alleen maar om je nek te dragen; veel mensen dragen ze vastgebonden in hun haar, door riemlussen of zelfs vastgebonden aan hun handtassen – het is een zeer veelzijdig stuk! Sienna Miller, Elle Macpherson, Nicole Richie en zelfs Emma Watson worden er veel mee gezien. Een zijden sjaal is een investering – ze gaan een leven lang mee als je er goed voor zorgt.