Succesinbeeld
Image default
Financieel

Beste dividendaandelen

In dit artikel bespreken we wat dividendaandelen zijn. Daarnaast delen we een lijst met beste dividendaandelen.  

Wat zijn dividendaandelen

Dividendaandelen zijn bedrijven die regelmatig een deel van hun winst uitkeren aan een categorie aandeelhouders. Deze bedrijven zijn doorgaans goed ingeburgerd, met stabiele inkomsten en een lange staat van dienst in het uitkeren van een deel van die inkomsten aan aandeelhouders. De winstuitkeringen staan ​​bekend als dividenden en kunnen worden uitbetaald in de vorm van contanten of als extra aandelen.

De meeste dividenden worden op kwartaalbasis uitbetaald, maar sommige worden maandelijks, jaarlijks of zelfs eenmalig uitbetaald in de vorm van een speciaal dividend. Hoewel dividendaandelen bekend staan ​​om de regelmaat van hun dividendbetalingen, kunnen die dividenden in moeilijke economische tijden worden verlaagd om contanten te behouden.

Dividendaandelen keren regelmatig een deel van de winst van het bedrijf uit aan beleggers. De meeste Amerikaanse dividendaandelen betalen beleggers elk kwartaal een vast bedrag, en de topaandelen verhogen hun uitbetalingen in de loop van de tijd, zodat beleggers een geldstroom kunnen opbouwen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dividenden te herinvesteren als ze de inkomstenstroom niet nodig hebben. Hier leest u meer over dividenden en hoe ze werken.

Bedrijven die dividenden uitkeren, zijn over het algemeen bedrijven met een bewezen verdienmodel. Dividendaandelen zijn hierdoor een stabiele toevoeging aan je portefeuille, dit is één van de redenen waarom ze op onze lijst van beleggingen met een laag risico staan.

Beste dividendaandelen

Nike

Nike is een multinational die sportkleding en schoenen ontwerpt en verkoopt. Met revolutionaire sportinnovatie en een enorm hoge merkloyaliteit is het bedrijf één van de grootste sportkledingretailers ter wereld. Nike bestaat uit een aantal bekende merken, waaronder natuurlijk Nike, Converse en Jordan.

Met een omzet van meer dan $37,4 miljard in het fiscale jaar 2020, is het bedrijf zeker een titan in de detailhandel. NKE-aandelen worden momenteel verhandeld tegen $158,01 vanaf de sluitingsbel van vrijdag. Op 30 augustus 2021 kondigde het bedrijf een dividend van $0,275 per gewone aandelen aan.

Het bedrijf heeft ook een hoog kassaldo, wat extra investeringen en kapitaalteruggave voor aandeelhouders zou kunnen stimuleren. Alles bij elkaar genomen, moeten beleggers vandaag aandacht besteden aan NKE-aandelen?

Coca-Cola

Daarna hebben we Coca-Cola , een drankenbedrijf met het hoofdkantoor in Georgië. Het verkoopt zijn producten in meer dan 200 landen en gebieden. In wezen is het bedrijf actief via meerdere miljardenmerken in verschillende drankcategorieën wereldwijd.

Dit omvat Coca-Cola, Sprite en Fanta. Het heeft ook merken voor hydratatie, sport en koffie. KO-aandelen worden momenteel verhandeld tegen $54,48 per stuk tijdens de handelssessie van maandag. Het laatste dividend van het bedrijf werd in september vastgesteld op $0,42 per aandeel.

3M

3M is een dividendbedrijf dat in veel belangrijke sectoren actief is. Dit omvat onder meer gezondheidszorg, veiligheid en industrie, transport, elektronica en consumentenmarkten.

Met name zijn veiligheids- en industriële producten worden door miljoenen over de hele wereld gebruikt. Van oplossingen voor ademhalings-, gehoor- en oogbescherming tot industriële schuurmiddelen en tapes, het bedrijf heeft zeker een gediversifieerde inkomstenstroom. MMM-aandelen worden momenteel verhandeld op $181,94 vanaf de sluiting van vrijdag.

3M keert al meer dan 100 jaar ononderbroken dividend uit aan zijn aandeelhouders. Eind augustus kondigde het bedrijf aan dat zijn 3M Aberdeen-plan zijn 1 miljardste beademingsapparaat heeft gemaakt sinds het begin van de pandemie, een prestatie die anders ongeveer vier jaar zou hebben geduurd. Is MMM-aandelen om deze reden nu een koop?

Nucor

Een andere naam die nu onder de dividendaandelen moet worden overwogen, is de Nucor Corporation . Voor het grootste deel zou het staalproductiebedrijf een levensvatbare speler kunnen zijn in de huidige markt. Alvorens in te gaan op de details, Nucor is een van de grootste staalproducenten in de VS. Met de aanhoudende plannen om naast andere initiatieven de nationale infrastructuur te versterken, blijft de vraag naar het aanbod van Nucor groeien. In de mate dat zelfs als de staalprijzen dalen, CNBC’s Jim Cramer optimistisch blijft over NUE-aandelen.

Nu worden de aandelen van het bedrijf momenteel verhandeld tegen $101,78 per aandeel dat de handelssessie van deze week ingaat. Zouden NUE-aandelen, na winsten van meer dan 105% in het afgelopen jaar, meer ruimte kunnen hebben om te rennen? Over het algemeen blijft Nucor het financieel goed doen. Het bedrijf publiceerde namelijk over de hele linie groen in zijn laatste fiscale kwartaalrapport in juli. Daarin verdubbelde Nucor zijn totale omzet jaar-op-jaar.

In dezelfde periode zag het bedrijf ook stijgingen van meer dan 1.200% in zowel de nettowinst als de winst per aandeel. Nucor biedt nu een dividenduitkering van $0,40 per aandeel. Dat gezegd hebbende, zult u de NUE-aandelen in de gaten houden in de aanloop naar Nucor’s derde kwartaalwinstoproep volgende week?

Walgreens Boots Alliance 

Last but not least hebben we de Walgreens Boots Alliance , een apotheekketen voor de detailhandel. Het heeft ook verschillende farmaceutische productie-, groothandels- en distributiebedrijven. Met activiteiten in de VS via Walgreens en Boots in Europa en Azië, blijft het bedrijf voldoen aan de behoeften van gebruikers via zijn handige winkellocaties, digitale platforms en gezondheidsproducten. In juli verhoogde Walgreens zijn kwartaaldividend tot 47,75 cent per aandeel.

Om te benadrukken, is het WBA-aandeel met meer dan 3% gestegen in de afgelopen 5 handelsdagen die zijn ingesteld om de handelssessie van maandag te openen voor $48,92 per aandeel. Dit zou kunnen komen door het laatste kwartaalcijfer rapport. Walgreens sprong er meteen in en rapporteerde een winst per aandeel van $1,17 op een omzet van $34,26 miljard. Dit overtreft de schattingen van Wall Street van respectievelijk $1,02 en $33,30 miljard.

Over het algemeen noemde het bedrijf solide groei in zijn online en fysieke verkopen in de VS als een dominante groeimotor voor het kwartaal. Zouden WBA-aandelen, gezien de algemene relevantie van de diensten en het dagelijkse aanbod van gezondheidszorg van Walgreens, de moeite waard kunnen zijn om nu in te investeren?