Succesinbeeld
Image default
Winkelen

112 Tiel: alles wat je moet weten

112 Tiel is een initiatief dat sinds 2017 actief is in de gemeente Tiel. Het maakt deel uit van het Landelijk Platform 112 van de Nederlandse overheid. Het doel van het platform is om burgers te helpen bij incidenten binnen de gemeentegrenzen. Vrijwilligers van 112 Tiel staan ​​altijd klaar om in te grijpen bij nood. Er wordt gezorgd voor eerste hulp, het verstrekken van informatie en het begeleiden van mensen bij calamiteiten. Ze helpen bijvoorbeeld bij huiselijk geweld, brandweeroefeningen, autoritten voor ziekenhuisbezoeken en evacuaties van panden. 112 Tiel maakt het mogelijk om bij te dragen aan de veiligheid van de gemeente Tiel.

Hoe het werkt

De organisatie van 112 Tiel is erg eenvoudig. Er zijn 16 vrijwilligers die professionele training hebben gevolgd voor het bieden van ondersteuning. Ze hebben de opdracht om in te grijpen bij incidenten of catastrofale gebeurtenissen binnen de gemeentegrenzen. Als een persoon 112 belt, wordt zijn of haar locatie vastgesteld via GPS. Vervolgens worden vrijwilligers van 112 Tiel geïnformeerd en sturen ze zo snel mogelijk het dichtstbijzijnde team naar de locatie. Als een team van 112 Tiel aankomt, beoordeelt het de situatie en biedt het de noodzakelijke hulp.

Een groeiend initiatief

112 Tiel is een groeiend initiatief dat zijn diensten aan steeds meer mensen aanbiedt in de gemeente Tiel. Er is al veel lof gekregen voor de organisatie van alle vrijwilligers. Ook is er veel steun uit de lokale gemeenschap. Er worden diverse projecten gefinancierd, zoals het opleiden van nieuwe vrijwilligers, het uitbreiden van de diensten en het kopen van meer uitrusting. Er zijn ook plannen voor verdere samenwerking met lokale autoriteiten en politie.

Conclusie

112 Tiel is een ambitieus initiatief dat veel mensen heeft geholpen bij verschillende incidenten of catastrofale gebeurtenissen. Het is een snel groeiende organisatie die geleid wordt door vrijwilligers die professioneel zijn opgeleid voor het bieden van hulp. Dankzij hun omvangrijke steun uit de lokale gemeenschap kunnen ze hun diensten uitbreiden en verder groeien. Je kunt meer informatie vinden op 112 Tiel.

.